Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • MAITT COVID-19 aktuális tájékoztatója
  2020.04.09. - MAITT - Hírkategória: Általános

  Tisztelt MAITT Tagok!

  Szakmai életünk egyik legnehezebb és legbizonytalanabb időszakát éljük napjainkban. A COVID-19 járvány valamennyiünk életét alapjaiban változtatta meg.

  A tudományos és közérdekű információk, hírek, közlemények sokaságával találjuk szemben magunkat nap mint nap, amelyek között sokszor igen nehéz eligazodni a folyamatos betegellátás mellett. Ebben kívánunk most segítséget nyújtani néhány közérdekű információval.

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tagságot, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr Dr. Elek Jenő Főorvos Urat nevezte ki a COVID-19 betegek intenzív osztályos ellátásának országos szintű vezetőjének.

  Ugyanakkor, mind a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Szakmai Kollégium, kitüntetett feladatának tekinti a szakma és a tagság megfelelő tájékoztatását ebben a kihívásokkal teli időszakban. A Szakmai Kollégium folyamatosan tartja a kapcsolatot az EMMI Egészségügyi Államtitkárságával, és ad szakmai segítséget a járványhelyzetben az egyes intézmények működéséhez. A mi Szakmai Kollégiumunk elsők között írta meg COVID-19 pozitív betegek ellátásával kapcsolatos irányelvét, amelyet hírlevél formájában is kiküldtünk, valamint a honlapunkon most is elérhető.

  A MAITT nemzetközi szinten az ESA-val (European Society of Anesthesia) tartja folyamatosan a kapcsolatot, ennek keretében már több alkalommal küldtünk ki hírlevelet a soron következő webinar-megbeszélésekről a COVID betegek ellátásával kapcsolatban.

  A mai nap újdonsága, hogy az Orvosi Hetilap Különszámmal jelentkezett a COVID -19 világjárvány apropóján, amely az alábbi linken érhető el:
  https://akjournals.com/view/journals/650/161/17/650.161.issue-17.xml?ai=si&ui=2e2a&af=H

  Ebben a számban 13 közlemény foglalkozik a járvánnyal, s ebből 9 cikk íródott az aneszteziológiai és intenzív terápiás témában. A közleményeknek köszönhetően a COVID-19 betegek ellátása kapcsán felmerülő valamennyi kérdésre választ kaphatunk, a diagnosztikától kezdve, a speciális lélegeztetésen át, a műtétes betegek műtői és műtét utáni ellátásáról és a gyógyszeres terápiás lehetőségekről. Gratulálunk a szerzőknek a kiváló munkájukhoz!

  Azt gondoljuk, hogy ezek a közlemények nagyban fogják a jövőben munkánkat segíteni és ezért is ajánljuk mindenki figyelmébe az Orvosi Hetilap Különszámát, amely most ingyenesen hozzáférhető.

  A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Szakmai Kollégium ebben a nehéz időszakban kitüntetett feladatának tekinti a szakma összetartását és egymás segítését betegeink érdekében. Ezúton szeretnénk a tagság figyelmét felhívni, hogy bármilyen kérdés, probléma esetén készséggel állunk rendelkezésükre. Kérjük, hogy leveleiket juttassák el hozzánk a titkarsag@maitt.hu e-mail címre és azt mi továbbítjuk a szakma illetékes vezetői felé.

  Békés Húsvéti Ünnepeket, sok-sok kitartást és erőt kívánunk, őszinte barátsággal,

  Prof. Dr. Gál János, MAITT elnöke -  Prof. Dr. Fülesdi Béla, Szakmai Kollégium Elnöke 

Vissza