Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • Multiprofesszionális felmérés az előretöltött gyógyszeres fecskendők kórházi alkalmazásáról
  2022.10.26. - MAITT

  A Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete (European Association of Hospital Pharmacists - EAHP) munkacsoportot hozott létre az előretöltött gyógyszeres fecskendők jelenlegi és jövőbeli alkalmazási gyakorlatának felmérése céljából.
  Az előretöltött gyógyszeres fecskendő egy, vagy több aktív hatóanyagot a megfelelő koncentrációban és térfogatban tartalmazó, közvetlen parenterális gyógyszerbeadásra alkalmas gyógyszerforma. Az előretöltött gyógyszeres fecskendők alkalmazásának célja a gyógyszerelési hibák csökkentése, továbbá a parenterális gyógyszerformák előkészítési

   

  bővebben >>

 • MAITT Donorgondozási és Transzplantációs Szekciójának csatlakozási felhívása
  2022.10.04. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  A MAITT Donorgondozási és Transzplantációs Szekció évek óta inaktív. A korábbi vezetőség a megbízatásuk lejártával nem rendezett választást. A MAITT honlapon csak a szekció neve látható, tagok nélkül.

  A COVID pandémia hatására, a kollégák egyéb irányú elfoglaltsága miatt a hazai donációs aktivitás jelentősen csökkent. 2019-ben 41 kórházból 180 esetben történt donáció, 2021-ben már csak 30 kórházból 102 esetben történt donáció, ez több mint 40%-os csökkenést jelent, miközben a recipiens oldalon egyre növekvő várólistát láthatunk.

  Nagyon fontosnak tartom ebben

   

  bővebben >>

 • Felhívás az izomrelaxánsok alkalmazásának és monitorozásának hazai gyakorlatáról szóló kérdőív kitöltésére
  2022.09.30. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  Az izomrelaxánsok alkalmazásának és monitorozásának hazai gyakorlatáról készítünk felmérést. Célunk a jelenlegi felfüggesztési és monitorozási szokások és ismeretek feltérképezése és a kapott eredmények összehasonlítása korábbi felmérésünk eredményeivel

  Kérdőívünk anonym, és közvetlenül a linkre kattintva elérhető, bejelentkezés nem szükséges.

  Kérünk Titeket, szánjatok 5 percet a kérdőív kitöltésére, segítve ezzel munkánkat!

  Köszönettel:

  Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Neuromuszkuláris Munkacsoportja

  Kérdőív: 

   

  bővebben >>

 • EACTAIC Thoracic Anesthesia Masterclass Brüsszel (2023.03.24-25.)
  2022.09.20. - MAITT

  A nagy sikerre való tekintettel ismét lesz EACTAIC Thoracic Anesthesia Masterclass Brüsszelben, melynek időpontja 2023. március 24-25. 

  A meghívó megtekinthető ide kattintva

  További részletek: https://www.eactaic.org/events/masterclasses

 • EACTAIC Kongresszus, Nápoly, 2022.12.14-16.
  2022.09.20. - MAITT

  Idén a European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive Care (EACTAIC) éves kongresszusa Nápolyban kerül megrendezésre 2022. december 14-16. között.

  A kongresszus angol nyelvű előadásokkal és hands-on kurzusokkal kerül megrendezésre.

  A program megtekinthető ide kattintva

  További részletek a Kongresszus weboldalán: 

   

  bővebben >>

 • A Vezetőség elismerve Prof. Dr. Tassonyi Edömér szakmai életútját és társadalmi szerepvállalását, megalapítja a Tassonyi Edömér díjat
  2022.09.01. - MAITT

  A Magyar Aneszteziológiai és Intenzíves Terápiás Társaság vezetősége – összhangban korábban megfogalmazott stratégiai céljaival – elkötelezett tagjai szakmai fejlődésnek támogatására.  Ennek keretében, egyéb támogatások mellett, kiemelt figyelmet fordít a magas szintű tudományos értékű munkák elismerésére.

  A Vezetőség elismerve Prof. Dr. Tassonyi Edömér szakmai életútját és társadalmi szerepvállalását, megalapítja a „Tassonyi Edömér díjat”.

  A Tassonyi Edömér díjat a Társaság a díj megítélését megelőző öt évben megvédett legjobb PhD dolgozat szerzőjének ítéli. A díj átadása a MAITT

   

  bővebben >>

 • Megjelent az Aneszteziológia és Intenzív Terápia c. folyóirat 2022/2. száma
  2022.08.05. - MAITT

  Megjelent az Aneszteziológia és Intenzív Terápia c. folyóirat 2022/2. száma.

  Tagjaink számára megtekinthető ide kattintva

 • 20. DAN - Debreceni Aneszteziológiai Napok (2022.10.13-15.)
  2022.07.27. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  Elrepült az idő: a szervezés közben szembesültünk azzal a ténnyel, hogy ez már egy ünnepi módon kerek évfordulója a Debreceni Aneszteziológiai Napok rendezvényeinek: a 20.-ik DAN! Ez egyben azt is jelenti, hogy a Debreceni Egyetemen 20 esztendővel ezelőtt, 2003-ban jött létre először az egységesített aneszteziológiai ellátás az 1999-ben létrejött Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék bázisán. Van okunk tehát ünnepelni és van okunk visszatekinteni arra, hogy milyen örömteli és kevésbé örömteli eseményekben volt részünk ebben az elmúlt 2 évtizedben.

   

  bővebben >>

 • Jelentős változás az OVSz Transzplantációs Igazgatóság és az ESzK Transzplantáció Tagozat közös szervdonációs eljárásrendjében az új típusú koronavírussal kapcsolatban!
  2022.02.28. - MAITT

  Az eljárásrend legfrissebb, 21. verziója értelmében az agyhalott potenciális szervdonorok esetén önmagában nem minősül abszolút kizáró tényezőnek a SARS-CoV-2 PCR vizsgálat pozitív eredménye. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítására nemzetközi tapasztalatok alapján volt lehetőség. A transzplantációs ellátás minőségének és biztonságának fenntartása érdekében részletes anamnesztikus adatokra van szükség, kifejezetten a SARS-CoV-2 fertőzés és a COVID-19 megbetegedés vonatkozásában a fertőzés átviteli kockázatának minimalizálása céljából.

  Az eljárásrend mindig aktuális verziója és így minden

   

  bővebben >>

 • A 2021. évi MAITT Kongresszus videóit elérhetővé tettük tagjaink számára!
  2021.11.30. - MAITT

  A 2021. évi MAITT kongresszus COVID szekcióinak videóit, illetve a céges szimpóziumok videóit regisztrált tagjaink felhasználó nevükkel, jelszavukkal történt bejelentkezést követően megtekinthetik az alábbi linken. 

   

  bővebben >>