Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • Professzionális lélegeztetőgép gyártás Magyarországon: ezer készülék az intenzív osztályok számára (Péter Ádám dr.)
  2021.01.05. - MAITT

  A SARS-nCoV-2 vírus okozta COVID világjárvány megmutatta, milyen alapvető fontosságú az egészségügyi tartalékképzés, milyen fontos a COVID szempontjából kritikus egészségügyi eszközök hazai gyártókapacitásának kialakítása. A világ több országához hasonlóan a járvány kezdetekor hazánkban is megindult a szükséges védőeszközök, gyógyszerek beszerzése, és a külföldi beszerzés nehézségeire tekintettel a hazai lélegeztetőgépgyártás felépítése. Országunkban kormányzati segítséggel megindult a hazai tervezésű és gyártású professzionális lélegeztetőgépek kifejlesztése és gyártása. A váci Celtiron Kft

   

  bővebben >>

 • In memoriam Prof. Dr. Pénzes István (1941. augusztus 20. - 2020. december 31.)
  2021.01.04. - MGYAITT

  Életének 79. évében elhunyt dr. Pénzes István emeritus professzor, az aneszteziológia és intenzív terápia emblematikus alakja.

  Pénzes Professzor Úr a betegek gyógyítója és segítője, generációk példaképe, szakmánk arculatának egyik legmeghatározóbb személyisége.

  Professzor Úr munkásságát mindig tisztelet és megbecsülés övezte: gyógyító és oktatási tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, iskolateremtő oktatói és tudományos életművének méltatásaként Boros Mihály-diplomával, hivatása gyakorlása mellett végzett jelentős közéleti tevékenységéért

   

  bővebben >>

 • Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet COVID Intenzív osztályán egy elkülönített részleget alakítottunk ki a SARS-CoV-2 vírus okozta súlyos ARDS-ben szenvedő betegek VV-ECMO ellátására
  2020.12.28. - MAITT

  Kedves Kollégák!

  Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet COVID Intenzív osztályán  egy elkülönített részleget alakítottunk ki a SARS-CoV-2 vírus okozta súlyos ARDS-ben szenvedő betegek VV-ECMO ellátására. A betegeket az ország egész területéről fogadjuk.

  Felmerülő ECMO igény esetén indikációkról, kontraindikációkról, valamint a referálás menetéről részletes tájékoztatást találtok az OKPI honlapján: (https://www.koranyi.hu/ecmo-covid-19/).

  Sűrgős esetben és további kérdések esetén a +36 30 0195 813-s telefonszám

   

  bővebben >>

 • Felhívás COVID-19 ellátással kapcsolatos adatszolgáltatásról és adatvédelemről
  2020.11.23. - MAITT

  Tisztelt Tagtársak!

  Az alábbiakban találják az EMMI Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Szakmai Kollégium tagozatának Prof. Dr. Fülesdi Béla elnökének levelét, melyben mindannyiunk figyelmét felhívja arra, hogy a COVID-19 ellátással kapcsolatos nem kormányzati megkeresésekre való adatszolgáltatás a szakmai kollégium hatásköre. Kérem tájékozódjanak a levélben leírtakról.

  Felhívás COVID-19 ellátással kapcsolatos adatszolgáltatásról és adatvédelemről

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Gál

   

  bővebben >>

 • Webinar a Patient Blood Management (PBM) újdonságairól (2020. november 13.)
  2020.11.06. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  Az EGVE (Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete) rendezheti 2021-ben Budapesten az Európai Kórházi Menedzserek Szövetsége (EAHM) 29. Kongresszusát.

  A szakmai-tudományos program egyik felvezető eleme lesz Dr. Axel Hofman angol nyelvű on-line előadása a kórházi vérkezelés (Patient Blood Management, PBM) újdonságairól, 2020. november 13-án, 17:00-18:00 óra között.

  A webináron való részvétel ingyenes.

  A webinár hívószavai: a kezelés optimalizálása, minőség és hatékonyság, a vér biztonságos és ésszerű felhasználása,

   

  bővebben >>

 • Elhunytból történő szervadományozás a COVID-19 járvány idején Magyarországon online Konferencia
  2020.10.27. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  Alább küldöm a felhívást és a meghívást egy szakmai rendezvényre, amely a szervadományozásról és átültetésről szól az új típusú koronavírus járvány időszakában.

  A rendezvényt az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatóság szervezi a Magyar Transzplantációs Társaság (MTT) és a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) együttműködésében és szakmai támogatásával, "Elhunytból történő szervadományozás a COVID-19 járvány idején Magyarországon" címmel, 2020. december 3-án 16 órától.

  A rövid és

   

  bővebben >>

 • Pfizer a korszerű tudásért pályázati felhívás
  2020.10.12. - MAITT

  A korábbi évek nagy érdeklődésére való tekintettel, ebben az évben is, immár harmadik alkalommal kerül meghirdetésre a Pfizer a korszerű tudásért elnevezésű pályázati felhívás.

  A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. a Pfizer a korszerű tudásért pályázati felhívás keretén belül pályázatot hirdet infektológia/aneszteziológia és intenzív terápia/orvosi mikrobiológia szakvizsgával rendelkező, aktívan praktizáló szakorvos, továbbá azon szakorvos-jelölt számára. A pályázat címe: Pfizer a korszerű tudásért – Érdekes/ különleges infektológiai esetek

  A pályázati dokumentumok elérhetősége:

   

  bővebben >>

 • Tájékoztató ESA tagságról és az Aneszteziológia és Intenzív Terápia c. folyóiratról
  2020.10.08. - MAITT

  Tisztelt MAITT tag!

  Az ESA Associate Membership (lásd részletesen: https://www.esaic.org/membership/membership-types/) tagság feltétele, hogy a kérelmező a hazai társaság (MAITT) aktív tagja legyen. A tagsági jogviszonyt a MAITT-nek kell igazolnia az ESA felé. A MAITT adatkezelési szabályzata szerint a tag személyes adatait harmadik fél felé nem adhatja ki, kivéve ha erre a tag kifejezetten feljogosítja.

  Kérjük keresse fel a MAITT regisztrációs rendszerében az adatlapját, és nyilatkozzon

   

  bővebben >>

 • SIASTOK Online 2020
  2020.10.07. - MAITT

  IDŐPONT: 2020.10.30-31.

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

  Az elmúlt pár hónapban a SARS-CoV-2 pándémia jelentősen átformálta a minket körbevevő világot. Bár a modern társadalom és medicina élete a tudomány vívmányainak köszönhetően annyira felgyorsult, hogy mi sem állandóbb benne, mint a változás, egy ilyen fokú átalakulás viszont már feszegeti alkalmazkodó képességünk határait és feszültséget, félelmet szülhet. A félelem gyakran az ismeretek hiánya, az ismeretlen és nem kiszámítható helyzettel megbirkózás képességében való kételkedés. Ennek

   

  bővebben >>

 • Perioperatív vérzés- és transzfúzió menedzsment különszám az Orvosi Hetilapban
  2020.09.08. - MAITT

  Szakmánk egy különszámot jelentetett meg az Orvosi hetilapban (idén már másodszor).
  Ez a most megjelent különszám a Perioperatív vérzés- és transzfúzió menedzsmenttel foglalkozik, ami mindenkit érint.
  A cikkek open access-ek, tehát mindenki számára szabadon letölthetők. A különszám az alábbi linken érhető el:

  https://akjournals.com/view/journals/650/161/37/650.161.issue-37.xml