Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MIRA, Mediterrán Intenzíves Randevú (2023.09.29-30.)
  2023.03.01.

  Időpont: 2023.szeptember 29. péntek – szeptember 30. szombat

  Helyszín: Hotel Laterum
  7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39.
  www.laterumhotel.hu

  A rendezvény weboldala: www.mira.org.hu

  Tisztelt Kollégák!

  Immár hatodik alakalommal kerül megrendezésre Pécsett a Mediterrán Intenzíves Randevú, a MIRA. A Covid pandémia lecsengésével ismét lehetőség van arra, hogy szakmánkat érintő egyéb fontos kérdésekkel foglalkozzunk. A korábban megszokotthoz képest kicsit átalakult a rendezvény programja. A MIRA előtti napon,-de ahhoz kapcsolódóan két akkreditált, pontszerző továbbképző tanfolyamra kerül sor a CRRT, illetve UH- vizsgálat témakörében. Mind a két tanfolyamon a szakma elismert képviselői tartanak előadásokat ,és lehetőség lesz hands on kurzus formájában a tanultak gyakorlati alkalmazására.

  A MIRÁ-ra regisztrált kollégák ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon.

  A kongresszus egyik fő témája az ERAS lesz.(Enhanced Recovery After Surgery) Az aneszteziológia szempontjai mellett sebészi előadásra is sor kerül, mintegy demonstrálván , hogy itt is együtt kell mozognunk.

  Az aneszteziológiai és intenzív terápiás előadás mellett külön szekció foglalkozik a fájdalomterápiával, hisz Pécs ebben úttörő szerepet játszik.

  Napjainkban az oktatás jelentős átalakuláson megy át, a formális előadások mellett egyre nagyobb szerepet kap a gyakorlati szimulációs oktatás. Ma már nemcsak orvosokat, hanem rendőröket, tűzoltókat és katonákat is képezni kell az  alapvető életmentő beavatkozásokra. E kérdésekkel foglalkozik az újdonságok az oktatásban  című szekció.

  Szintén újdonságként- előzetes regisztrációval lehetőség lesz a AITI-ben működő e- lázlap és anesztéziai jegyzőkönyv megtekintésére a gyakorlatban, illetve a vállalkozó kollégák szimulált polytrauma ellátásban vehetnek részt.

  A tudományos program után társasági  események is várják a résztvevőket: kötetlen beszélgetésekre, uránvárosi sétára idegenvezetővel, illetve szeptember 29-én este bankettet tartunk.

  Minden érdeklődő kollegát szeretettel várunk rendezvényünkön.

  Prof dr. Csontos Csaba

  A szervező bizottság elnöke.

  Fő témakörök:

  ERAS

  FÁJDALOMTERÁPIA

  ÚJDONSÁGOK AZ OKTATÁSBAN

  Akkreditáció:

  A MIRA továbbképző tanfolyam orvosok részére sikeres tesztírás esetén 38 kreditpont szerezhető meg.

  A CRRT továbbképző tanfolyam orvosok részére sikeres tesztírás esetén16 kreditpont szerezhető meg.

  Az UH továbbképző tanfolyam orvosok részére sikeres tesztírás esetén 20 kreditpont szerezhető meg.

  A kreditpontok - az OFTEX portálon - a tanfolyam adatlapján feltüntetett szakképesítésekhez szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.

  A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 16 pont.

   

Vissza