Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  In memoriam Dr. Félegyházi Árpád
  2023.07.12.

  2023. július 2-án elhunyt Dr. Félegyházi Árpád, a magyar aneszteziológia és intenzív terápia kiemelkedő személyisége.

  Dr. Félegyházi Árpád 1950. július 9-én született Miskolcon, ahol általános és középiskolai tanulmányait végezte. Általános orvosi diplomáját 1978-ban szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd aneszteziológia- intenzív terápia szakvizsgát tett.1984-ig a DOTE I. Sebészeti Klinikáján dolgozott aneszteziológusként. 1984-ben nevezték ki a Sopron Megyei Jogú Város Erzsébet Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosává, mely tisztségét 2002-ig töltötte be. Emellett a Kórház minőségbiztosítási auditor és Igazgatósági főtanácsos főorvosa volt. Nyugdíjazása mellett 2013-ig aneszteziológus főorvosként dolgozott a Soproni Erzsébet Kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán.Osztályvezetői tevékenysége során bevezette a periduralis anesztéziát, a terápiás plasmaferesis, folyamatos arterio-venosus hemofiltrációt és hemodiafiltrációt, valamint megteremtette a szervdonáció intenzív  terápiás hátterét.

  Kiemelkedő szakmai vezetői tevékenysége mellett 20 tudományos közleménye jelent meg és 88 kongresszusi előadást tartott.

  Szakmai társadalmi tevékenysége, aktivitása kiemelkedő volt.1986 - 1990 között a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) Észak- dunántúli Szekciójának elnöke,1990-1994 között a MAITT titkára, majd 1994-2002 között a MAITT főtitkára. 1999 – 2002 között a Népjóléti Minisztérium mellett működő Apheresis Bizottság tagja.

  Engedtessék meg nekünk, akik évekig dolgoztunk Félegyházi Árpáddal a MAITT vezetőségében, néhány személyes emlék felelevenítése.

  Árpád a társasági munkában is maximalista volt önmagával és velünk szemben is.

  De nem lehetett úgy felhívni és kérni valamit, hogy ne azonnal intézkedjen, segítsen. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni!

  Félegyházi Árpád főorvos úr személyiségét a szakma érdekében tett örök aktivitásában, tevékenységében őrizzük meg. Árpád mindig köztünk maradsz!

  Darvas Katalin       Janecskó Mária

Vissza