Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MAITT Donorgondozási és Transzplantációs Szekciójának csatlakozási felhívása
  2022.10.04.

  Tisztelt Kollégák!

  A MAITT Donorgondozási és Transzplantációs Szekció évek óta inaktív. A korábbi vezetőség a megbízatásuk lejártával nem rendezett választást. A MAITT honlapon csak a szekció neve látható, tagok nélkül.

  A COVID pandémia hatására, a kollégák egyéb irányú elfoglaltsága miatt a hazai donációs aktivitás jelentősen csökkent. 2019-ben 41 kórházból 180 esetben történt donáció, 2021-ben már csak 30 kórházból 102 esetben történt donáció, ez több mint 40%-os csökkenést jelent, miközben a recipiens oldalon egyre növekvő várólistát láthatunk.

  Nagyon fontosnak tartom ebben a nehéz helyzetben, hogy az országban elkötelezett donációban rész vevő, vagy abban a jövőben aktív kollégáknak ismét teremtsünk egy lehetőséget arra, hogy tapasztalatainkról beszélhessünk, oktatásokat szervezhessünk és a transzplantációban aktív kollégáinkkal együttműködve még hatékonyabbá tehessük a magyarországi donációs programot.

  A MAITT alapszabálya értelmében a szakmai szekcióknak ebben az évben meg kell újulnia. A MAITT elnöksége engem bízott meg ennek előkészítésével.

  Szeretettel várunk minden kollégát, aneszteziológusokat, belgyógyászokat, gyermekgyógyászokat, neurológusokat, sürgősségi orvosokat az újra alakuló szekcióba.

  Kérjük a részvételi szándékot, elérhetőségetekkel együtt a csmolnar@med.unideb.hu emailre jelezni.

  A leendő tagokkal még ebben az évben, várhatóan november második felében, online alakuló gyűlést kell szerveznünk. Meg kell határoznunk céljainkat, meg kell történnie a három fős vezetőség megválasztásának is. Az online meeting szervezésében a MAITT nyújt majd számunkra segítséget.

  Őszintén remélem, hogy sokan csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz és együtt sokat tudunk majd javítani a jelenlegi donációs aktivitáson.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Molnár Csilla
  Debreceni Egyetem
  Aneszteziológiai és Intensive Terápiás Klinika/Tanszék

Vissza