Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Debreceni Aneszteziológiai Napok (2023.10.12-14.)
  2023.09.04.

  A kongresszus helyszíne

  Csütörtök:
  Hotel Divinus
  4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 1.
  www.hoteldivinus.hu

  Péntek, Szombat:
  Debreceni Egyetem Főépülete - Díszterem
  4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2023. szeptember 10-ig

  REGISZTRÁLJON MOST!

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

   

  Tisztelt Kollégák!

  A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centruma 20 esztendővel ezelőtt döntött úgy, hogy június 1.-i hatállyal az AITK égisze alatt egységesíti az aneszteziológiai és intenzív terápiás ellátást. Legalább annyira történelmi lépés volt ez akkor mindannyiunk és a szakmánk számára is, mint az 1999-ben Uray Professzor asszony vezetése alatt létrejött tanszékünk. Az idei DAN tehát részben azt ünnepli, hogy 20 éve egységesítettük az aneszteziológiai és intenzív ellátást, másrészt alkalmat teremt arra is, hogy visszatekintsünk arra a fejlődésre, amit az elmúlt két évtizedben elértünk. Az idei évünk különleges további ajándéka, hogy az egységesített ellátás újabb lépéseként a Kenézy Kórház aneszteziológusai is a klinikánkhoz integrálódtak.

  Az ilyen ünnepi pillanatok mindig lehetőséget nyújtanak arra, hogy elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik jelentős mértékben támogatták a szakma helyi és regionális fejlődését. A Pro Anaesthesia Debreceniensi Díszoklevél egyik idei kitüntetettje éppen ezért Prof. Dr. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke, akinek meghatározó szerepe volt az integráció létrejöttében. A hagyomány szerint egy külsős, nem a régióból származó kitüntetettünk is lesz, ő pedig Hupuczi Petronella tanárnő, aki évtizedek óta jelentős mértékben támogatja a szülészeti és nőgyógyászati aneszteziológiai fejlődést intézetünkben.

  Munkatársaimmal azt gondoltuk, hogy az évfordulós ünnepléshez különleges helyszín és a szokásosnál is tartalmasabb program dukál.

  Konferenciánk idei helyszíne a Debreceni Egyetem impozáns főépületének Aulája lesz. A programban a szokásos módon megpróbáltunk a szakmánkat nemzetközi szinten is leginkább foglalkoztató témákat kiválasztani: az általános aneszteziológiai és intenzív terápiás témák mellett az idei fókuszunkban a trauma ellátás mellett az intenzív osztályos táplálás, az érsebészeti ellátás és a neurointenzív ellátás lesz. Nagy tapasztalatú, neves hazai és nemzetközi előadók járulnak hozzá, hogy új ismeretekkel legyünk gazdagabbak.

  Az elméleti előadások mellett idén is számos, szigorúan a gyakorlatra hangsúlyt helyező 6 kurzussal csalogatjuk az érdeklődőket: a nehéz légúttal, az agyhalál diagnosztikával és donációval, az intenzív osztályos szervpótló kezeléssel, a viszkoelasztikus tesztek a szokványosnál is gyakorlatibb központú alkalmazásával, az ultrahanggal, a neuromuszkuláris monitorozással kapcsolatos gyakorlati kurzusaink mind azt szolgálják, hogy a résztvevők minél jobban hasznosítható gyakorlati tudással távozzanak.

  Ahogy minden évben, idén is a szokásos kelet-magyarországi vendégszeretettel várjuk az érdeklődő tisztelt kollégákat!

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Fülesdi Béla
  egyetemi tanár
   

   

Vissza