Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tájékoztató az Anesztézia – Intenzív Terápia Regiszter feladatairól
  2017.01.02.
  Tisztelt Kollégák!

  Folytatva az előző felhívásom gondolatmenetét, az eddig megszokott rendben elvégzett adatgyűjtést 2017 évben kezdjük el. A szervezeti változások (OSZMK-GYEMSZI-ÁEEK-OBDK- 2017 OBDK jogutód) követésén túllépve, ne várjunk a struktúra véglegesedésére, hanem az érvényes rendelkezések leírásai szerint gyűjtsük össze a szakmai adatainkat.

  Az adatgyűjtést leíró két rendelet: a 76/2004. (VIII.19.) EszCsM rendelet, valamint a 33/2013. (V.10.) EMMI rendelet. Az első az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására dolgozó részletes szabályokról szól. A második pedig az egészségügyi szolgáltatók hatósági szakfelügyeletéről, szakmai minőségértékeléséről és a minőségügyi vezetőkről készült. Tehát:

  • 76/2004. (VIII.19.) értelmében 3026/1/09 nyilvántartási számon az adatgyűjtést folyamatos / évenkénti rendszerességgel elrendelem, folytatandó az adatgyűjtés.

  • 33/2013. (V.10.) 12. § szerint
  o az egészségügyi ellátásokkal összefüggésben az egészségügyi szakmai tevékenység minőségértékelését, az értékelési célú adatgyűjtést… az OBDK látja el (OBDK jogutódlás zajlik).
  o kidolgozza és tovább fejleszti az egyes tevékenységek adatrendszerét és folyamatosan gondoskodik azok értékeléséről és az adatgyűjtésekről.

  • Az OBDK segítségével és közreműködésével az OTH irányába egy kérést küldtünk, amelyre meg is kaptuk a választ, vagyis megismertük azt, hogy hány intézményben zajlik (akár AEEK, akár magán szférában) aneszteziológia – intenzív terápiás szakmai tevékenység. Minden 0515, 1309, 1501, 1502, 1503 és 1504 szakmakóddal jelzett vállalkozó / intézmény szerepel ezen a listán.
  Ezen eljárási rendet az OBDK 2016 szervezetével egyeztettem.

  Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) fejlesztése nem ért el odáig, hogy a regiszter igényünket felismerje – kezelje, emiatt az évek során megszokott szerkezetben a kimaradt / lemaradt 2014 – 2015, valamint a 2016-os adatgyűjtés tábláit excel formában számomra a ngezza@hotmail.com a szolgáltatót – ÁEEK intézményt megnevezve megküldeni szíveskedjenek, hogy az adatvesztést ily módon elkerüljük. Akinek szüksége lenne az adattáblákra ehhez a művelethez, akkor azt az alábbi címen elérheti: https://www.doki.net/tarsasag/aneszteziologia/oje/sablonok.htm >>

  Dr. Nagy Géza Ph.D.
  Minőségügyi szakfőorvos, OBDK – jogutód 2017

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza